Green School Romania
  • Acasă
  • Despre
    • Cine suntem
    • Facilitatori
    • Echipa administrativă
    • Voluntari
    • Parteneri
    • Media
    • Vino în echipă
  • grădinița agilă
    • Înscriere
    • Ofertă
  • școala auto-dirijată
  • Evenimente
    • ALF
    • Living Library
  • Blog
  • Contactează-ne
  • Susține-ne

Ofertă pentru anul educațional 2022 - 2023

Înscrieri pe parcursul anului pentru copii de 9 - 15 ani 

Picture
Calendarul înscrierii pentru trimestrul al II-lea:
2 - 8 decembrie 2022: înscrierea în procesul de admitere
7 decembrie, între 17.30 - 19.00: întreabă-mă orice despre Green (eveniment online, pe zoom)
12 - 16 decembrie: copilul vine la Green School într-o săptămână de test
19 - 21 decembrie: follow-up și semnarea contractelor 
9 ianuarie 2023: prima zi de școală pentru copilul nou înscris.
Completează formularul de înscriere

Picture
Filosofie educațională: învățare auto-dirijată
​

Modele educaționale:
  • ​învățare agilă,
  • învățare bazată pe natură,
  • Flying Squad

Metodologii:
  • învățare experiențială,
  • învățare bazată pe proiect,
  • învățare bazată pe fenomen,
  • învățare bazată pe locație

Limbi de studiu: română și engleză 

Diversitatea vârstelor: 5 - 14 ani 

Diverse:
  • fără note, fără pedeapsă și recompensă;
  • cu reflecție, auto-evaluare și evaluare, cu consecințe, efecte, feed-back și feedforward;
  • fără clase, dar cu echipe;
  • fără teme pentru acasă;
  • fără uniforme, dar cu haine potrivite statului afară indiferent de vreme;
  • cu ședințe și timp petrecut individual, în echipe mici sau grupuri de lucru.

Picture
Aspecte financiare:
Procesul de înscriere:
        Contribuție 
500 lei (participarea în săptămâna de test) 

Anul educațional (septembrie 2022 - iunie 2023):    
         
Program: 08.00 - 17.00 
Cost an educațional: 
          23 000* RON + TVA / an educațional
Costul include:
   - toate materialele educaționale (creioane, stilouri, pixuri, carioci, culori, caiete tip, caiete de lucru, cărți)
   - ieșirile din Green School la muzee, teatre, expoziții etc.,
   - 2 gustări/ zi (fructe, legume, semințe și nuci, brânzeturi, smoothie etc.);
​

Costul nu include:
Prânzul în Green School (opțional):
Meniul este adus de cei de la Culina Nostra și se schimbă zilnic timp de o lună.
* recalculat în funcție de luna în care începe copilul

Află mai multe despre școala auto-dirijată Green School:


Ce este Green School?
Green School este un centru de învățare auto-dirijată în care copii de 5 - 14 ani învață împreună, agil.
Green School este un ALC - Agile Learning Center, recunoscut de 
Agile Learning Centers Network. 

"self-directed education is education that derives from the self-chosen activities and life experiences of the learner, whether or not those activities were chosen deliberately for the purpose of education." 
The Alliance for Self-Directed Education 
​

În Green School învățarea este auto-dirijată, noncurriculară. „Învățarea auto-dirijată este educația ce derivă din activități și experiențe de viață alese de persoana care învață, indiferent dacă aceste activități au fost sau nu alese cu scopul clar definit de a învăța un lucru specific.”
Învățarea auto-dirijată este un model educațional bazat pe încredere: încrederea că învățarea este naturală, că se poate întâmpla oricum, oricând, indiferent de prezența unui adult sau de existența unui context dedicat învățării formale. În învățarea auto-dirijată oamenii învață cu intenție și nu din frica unei consecințe (fie notă, fie admiterea într-un anumit nivel, fie eșecul în viață). 
În învățarea auto-dirijată co-există o serie de modele educaționale bazate pe încredere, printre care: Sudbury, Circle School, Agile Learning Centers, Liberated Learners, Flying Squads, Summerhill School. 
Învățarea auto-dirijată este filosofia educațională în care Green School activează de la înființare. În această filosofie folosim în special modelele educaționale Agil și Bazat pe Locație: ÎN NATURĂ și FLYING SQUAD. 
Integrăm în activitatea noastră activități de grădi inspirate de modelul educațional Reggio Emilia, iar în grădi și în școală integrăm și învățarea bazată pe proiect și învățarea bazată pe fenomen.

Care este programul în Green School?
Copiii și tinerii pot fi înscriși într-un singur tip de program: 09.00 - 16.00,
cu posibilitatea de sosire între 08.00 - 09.00 și de plecare între 16.00 - 17.00.

Săptămâna educațională are 5 zile, de luni și până vineri.

Anul educațional este împărțit în trimestre: 
  • septembrie 2022 - decembrie 2022: Trimestrul I
  • ​ianuarie - 7 aprilie 2023: Trimestrul II
  • 24 aprilie - 23 iunie: Trimestrul III
​Anul în Green School este structurat în trimestre: trei perioade (Septembrie - Decembrie; Ianuarie - Aprilie; Mai - Iunie) în care avem oferte constante, care urmăresc atingerea unor anumite obiective și tematici. Trimestrele ne ghidează și tipul de activități pe care le putem face în natură în perioada respectivă. Fiecare trimestru vine cu o ședință de școală în care ne dăm timp să ne imaginăm și să ne gândim la ce vrem să facem și cum vrem să fie școala noastră. Facem cereri și oferte de activități (școala oferă anumite cluburi), ALFii - Agile Learning Facilitators (educatorii) fac și ei cererile și ofertele lor, iar copiii fac cereri și oferte în funcție de curiozitățile, interesele și intențiile lor. Pentru primul trimestru din anul educațional 2022 - 2023 am făcut această ședință în luna mai.

Cum arată o săptămână în Green School?
Săptămâna începe cu Set the week meeting în care ne planificăm în linii mari ce facem în următoarele 5 zile: ne amintim ordinea cluburilor trimestriale sau care se întâmplă mai mult de o dată, ne stabilim ieșirile din Green (și facem pașii necesari pentru ele), facem cereri și oferte pentru momente cheie din săptămână. Zi de zi, în Morning Spawn ne rafinăm planificarea, de data asta doar pentru o zi. Ofertele trimestriale, închise, nu se modifică decât în situații speciale (profesorul nu poate participa din motive bine întemeiate/ vremea nu mai permite o anumită activitate etc.).

Miercurea fiecare echipă are ședința ei de comunitate în care vorbesc despre ce merge bine în echipa lor, despre ce merită îmbunătățit sau musai e nevoie să fie schimbat, despre ce nu funcționează și e nevoie să fie oprit. Echipele identifică diferitele probleme, cauze, soluții și oportunități și stabilesc în ce mod le testează/ implementează.

Miercuri după-amiaza avem School Meeting - un moment în care oricine este interesat de viața școlii poate să vină și să propună subiecte de discuție, să contribuie la discuții, să vină cu propuneri de soluții, proiecte, excursii, procese ale școlii, să ia decizii. În urma unui astfel de School Meeting am stabilit că din toamna lui 2022 vom avea ALFs - educatorii principali care au o viziune generală a procesului școlii și al planurilor de învățare ale copiilor și, alături de ei, vom avea profesori - educatori specializați într-un subiect anume (și acestea propuse/ solicitate de Greeners).

Vinerea, în prima parte a zilei, mergem în Flying Squad - învățare bazată pe locație pe un model creat în Brooklyn, New York. În diminețile de Flying Squad ne setăm intenții și ne împărtășim mesaje pentru echipă, facem propuneri de locuri în care să mergem și apoi transformăm drumul în prilej de discuție (cam așa cum făceam noi, adulții de acum, cu prietenii noștri în drum dinspre școală sau într-o după-amiază la o plimbare pe stradă sau în parc). Prima echipă de Flying Squad din Europa a fost a echipei Twenty One Pilots din Green School, urmată de celelalte 2 echipe. Echipa piloților a mers până acum la muzee (Muzeul de Mineralogie, Muzeul Zoologic, Acvariu, Muzeul de Artă), la gară cât să ne uităm la trenuri, la BNR (ca parte din clubul de Educație Financiară), la Târgul de Carte Gaudeamus, la librării, în Baza Sportivă Gheorgheni. Flying Squad îi ajută pe copii și pe tineri să-și descopere comunitatea și să ocupe spațiul pe care-l doresc în ea. Flying Squad este și despre gestionarea timpului, a bugetului pe care-l au copiii și tinerii pentru snacks, a provocărilor care-i ajută pe copii și pe tineri să facă rost de curaj sau creativitate să fie cum vor ei. În prima parte a zilei de vineri nu avem oferte sau cluburi. La întoarcerea în Green servim masa și continuăm cu orice activități avem planificate, dar și cu Ședința de Recunoștință în care împărtășim aprecieri și ne gândim la ce a mers bine și cum putem să fim prezenți în prezent.
​

O dată pe lună avem Community Day - ziua în care părinții școlarilor agili fac oferte pentru copii. Ofertele pot fi unice (one time only) sau cu o frecvență aleasă de persoana care face oferta. Părinții pot alege să vină o dată sau de mai multe ori într-un an. Prima și ultima zi ”Community Day” sunt cu părinți și ALFs împreună, urmând ca restul să fie planificate și organizate doar de către părinți, ALFii fiind în zi de formare. În Community Day (zilele de luni: 26 septembrie, 24 octombrie, 28 noiembrie, 19 decembrie, 30 ianuarie, 20 februarie, 27 martie, 28 aprilie, 29 mai, 19 iunie) nu avem oferte dinspre ALFs sau profesori. Aceștia au zi de dezvoltare personală (obligatorie pentru ALFs, opțională pentru profesori).

Cum arată o zi în Green School?
Sosim în Green School între 08.00 și 8.59, iar la 
  • 09.00 începem, în echipe, ședințele de dimineață - morning spawn. În aceste ședințe venim împreună ca grup, ca echipă, vorbim desprre cum ne simțim, despre ce intenționăm să facem cu ziua în curs (individual sau împreună), ne îngrijim de ritualuri și de rutinele fiecărei echipe;
  • între 10.00 și 13.00 avem 3 ore de oferte ale ALFilor, ale profesorilor și ale copiilor/ tinerilor;
  • între 13.00 și 14.00 avem o pauză de masă;
  • între 14.00 și 15.00 avem încă o rundă de oferte, pentru ca 
  • între 15.00 și 15.30 să avem ședințele de după-amiaza - refletion meeting. În aceste ședințe vedem cum ni s-au schimbat stările de spirit și emoțiile pe parcursul zilei, vorbim despre cum am avut grijă de noi înșine și unii de alții, despre ceea ce am făcut și despre cum ne-am atins sau nu intențiile și ce anume ne-a ajutat sau încurcat;
  • între 15.30 și 16.00 avem timp de responsabilități, iar de la 
  • 16.00 avem gustarea și pregătirea de plecare.

Ce poate învăța un copil/ tânăr în Green School?
Putem învăța sute de lucruri într-un an de școală. Învățarea auto-dirijată este neprețuită.

Copiii și tinerii învață să se asculte activ, să pună și să respecte limite, să gestioneze conflicte, să ceară ajutor, să contribuie la comunitate, să aprecieze diversitatea umană, să facă parte din comunități care respectă oamenii neuro-divergenți și neuro-tipici, învață despre sănătate emoțională, mintală, fizică și relațională, învață planificare și organizare, să comunice asertiv, să acționeze cu claritate, fermitate, solidaritate, blândețe și grijă față de comunitate.
​

Pe lângă lucrurile pe care Greenerii le pot învăța din viața zilnică în școală, există o listă destul de mare de oferte din care ei să-și aleagă pentru propriul orar.

​Iată ofertele pe care le-am avut primul trimestru în acest an educațional:
  • Artă și lucru manual,
  • Artă fluidă,
  • Matematică,
  • Atlasul inimii și fericire,
  • Geografie,
  • Braille,
  • Dungeons & Dragons,
  • Pictură mini-postere,
  • Engleză cu Dr. Seuss,
  • Aproape totul despre anxietate,
  • Limba elfilor,
  • Ziar,
  • Știință
  • Chitară,
  • Joacă senzorială, 
  • Filmmaking,
  • Biologie,
  • Edu Movie Club,
  • Vlogging,
  • City hunt și istorie,
  • Teatru de păpuși,
  • Cum să-ți antrenezi dragonul - comunicare non-violentă,
  • Skateboarding,
  • Junk Playground,
  • Nutriție,
  • Muzică,
  • Brățări,
  • Română,
  • Împâslit,
  • Wooding,
  • Italiană,
  • Jocuri de mate,
  • Lego,
  • SOR,
  • Joacă senzorială,
  • Curs de pictură,
  • Fotbal,
  • Gătit afară,
  • Proiecte.
Câteva dintre ofertele noi pe care le pregătim pentru Trimestrul II:
  • Astrofizică,
  • Tehnologie,
  • Croitorie,
  • Multi-sport,
  • Pădure,
  • Anatomie,
  •  Formație,
  • Atelier de reparat,
  • Cercetare.

Unde învață copiii și tinerii?
Învățăm pe strada Donath, nr. 146 a, în interior și în exterior, dar învățăm și din natura care ne înconjoară (Pădurea Hoia, Someșul) și din ceea ce ne oferă orașul (Skate park Rozelor, parcuri, muzee, magazine etc.).
Toate excursiile pe care le facem în zilele de școală (ca parte din oferte) sunt organizate și plătite de către Green School.

Vinerea, în prima parte a zilei, mergem în Flying Squad. În diminețile de Flying Squad ne setăm intenții și ne împărtășim mesaje pentru echipă, facem propuneri de locuri în care să mergem și apoi transformăm drumul în prilej de discuție. 

Ce modele educaționale are Green School?
În filosofia educațională auto-dirijată pe care o implementăm încă de la înființarea Green-ului, lucrăm în modelele educaționale: agil, în natură, Flying Squad.

Modelul educațional agil:

În filosofia agilă învățarea este naturală, bazată pe consițământ, pe egalitate între membrii școlii - indiferent de vârstă, gen, rol sau alte caracteristici.
Într-o școlă agilă învățarea se întâmplă cu intenție, în ritmul copilului, cu motivație, efort și disciplină și cu reflecție și împărtășire a rezultatelor. În Green School îmbinăm învățarea agilă cu cea în natură și, prin experiență, descoperim lumea exterioară și interioară. Copiii au ocazia să-și gândească ofertele proprii sau să participe la cele propuse de colegi (copii sau adulți). Cele ale adulților - educatorilor sau ALF cum le mai spunem noi (ALF = Agile Learning Facilitator), pot fi inspirate din alte pedagogii experiențiale, libere.

Credințele ce stau la baza învățării agile:
  • Învățarea: este naturală și se întâmplă tot timpul. 
  • Auto-dirijare: oamenii învață cel mai bine luând decizii. Copiii sunt oameni.
  • Experiență: oamenii învață mai mult din cultura și mediul lor decât de la conținuturile ce le sunt predate. Mediul este mesajul, iar oamenii învață experiențial. 
  • Succes: creșterea personală este atinsă în cicluri de intenție - creație (a experienței) - reflecție - împărtășire.

Principiile învățării agile pe care cultivăm în Green School sunt:
  • Agilitate
  • Joc infinit 
  • ​Adultul ca amplificator al mesajului 
  • Construim o cultură intențională 
  • Facilitare 
  • Feedback vizibil 
  • Relaționare 
  • Sprijin 
  • Respect pentru timpul și spațiul fiecăruia 
  • Fluență pedagogică
  • Valorificare și valorizare 
  • Spațiu de siguranță 

​Modelul Flying Squad ("Where Youth Rights Take Flight") este un model de învățare bazată pe locație, creat în Brooklyn, New York. În diminețile de Flying Squad ne setăm intenții și ne împărtășim mesaje pentru echipă, facem propuneri de locuri în care să mergem și apoi transformăm drumul în prilej de discuție (cam așa cum făceam noi, adulții de acum, cu prietenii noștri în drum dinspre școală sau într-o după-amiază la o plimbare pe stradă sau în parc). Prima echipă de Flying Squad din Europa a fost a echipei Twenty One Pilots din Green School, urmată de celelalte 2 echipe de școală și apoi de cele de grădi. 
Echipa piloților a mers până acum la muzee (Muzeul de Mineralogie, Muzeul Zoologic, Acvariu, Muzeul de Artă), la gară cât să ne uităm la trenuri, la BNR (ca parte din clubul de Educație Financiară), la Târgul de Carte Gaudeamus, la librării, în Baza Sportivă Gheorgheni. 
Flying Squad îi ajută pe copii și pe tineri să-și descopere comunitatea și să ocupe spațiul pe care-l doresc în ea. Flying Squad este și despre gestionarea timpului, a bugetului pe care-l au copiii și tinerii pentru snacks, a provocărilor care-i ajută pe copii și pe tineri să facă rost de curaj sau creativitate să fie cum vor ei.

Pot vizita școala?
În funcție de momentul în care doriți să ne vizitați putem să spunem „da, haideți pe la noi!” sau „avem zi de vizite în data de..” ori „din păcate în această perioadă nu facem vizite”.

Ținem foarte mult cont de ritmul școlii și al comunității, iar răspunsurile noastre diferă în funcție de calendarul de înscrieri sau de agenda pe care o avem într-o perioadă anume.

Te rugăm să ne contactezi pe numărul nostru 0799.899.199 pentru a stabili împreună cum și când putem să ne întâlnim. 

Mai aveți nevoie de informații? Iată ce puteți face:

Participați la evenimentele Green School - veniți să ne cunoașteți. Vedeți ce evenimente urmează dând click AICI.

Povestiți cu noi. Scrieți-ne la adresa contact@green-school.ro sau sunați-ne pe 0799.899.199.
  • Acasă
  • Despre
    • Cine suntem
    • Facilitatori
    • Echipa administrativă
    • Voluntari
    • Parteneri
    • Media
    • Vino în echipă
  • grădinița agilă
    • Înscriere
    • Ofertă
  • școala auto-dirijată
  • Evenimente
    • ALF
    • Living Library
  • Blog
  • Contactează-ne
  • Susține-ne