Marți, 27 martie, de la ora 18.30, Librăria Bookstory și Editura Publica ne invită la evenimentul în cadrul căruia va avea loc lansarea cărții ”Pădurea: Instrucțiuni de folosire” de Peter Wohlleben. Invitate la eveniment sunt: Sorana și Sonia. Sorana Petruța este educator Green School și coordonator "English Conversation Club" din cadrul Bibliotecii Județene "O. Goga", un proiect de voluntariat care vizeaza adulții doritori să învețe limba engleza. Ea are o veșnică fascinație față de evoluție și înțelegerea misterelor lumii, aducând cinste tuturor făpturilor, atât vegetale cât și animale. Crede cu ardoare că înțelegerea mediului înconjurător și a universului interior vor putea crea o lume fără prejudecăți, bazată pe empatie și gânduri sincere. Sonia Donca-Bercuci este coordonatorul educațional al Green School, formator senior în științele educației și în proiecte educaționale, facilitator autorizat al "The World Peace Game" și animator socio-educativ. Ea este pasionată de educație, de cercetare în științele educației, de natură, muzică și alte culturi. Sorana și Sonia vor vorbi despre pădure, educație, educația în pădure/natură și beneficiile acesteia asupra copiilor, dar în special despre carte. Vă invităm să vă alăturați colegelor noastre, marți, 27 martie, de la ora 18.30 pentru o discuție de mare relevanță în zilele noastre, și în orice zi, deoarece cum ar spune copiii de la Green School: „Pădurea însemnă viață!” În Green School educăm cu iubire, empatie, fermitate și blândețe, iar educatorii noștri învață constant acest lucru. Acordăm atenție dezvoltării inteligențelor multiple, cu focus pe dezvoltarea atitudinilor, valorilor și comportamentelor și nu a cunoștințelor - îi ajutăm pe copii să învețe să fie, să facă, să gândească.
Săptămâna acesta, Alexandra Ilieș de la Parenting prin Iubire este în vizită la noi pentru a observa interacțiunea dintre copii, și interacțiunea dintre copii și educatori. În baza observațiilor din această săptămână, vineri, ea va ține un nou atelier pentru a aprofunda cunoștințele și a dezvolta strategii pentru fiecare grupă de grădiniță, bazată pe nevoile grupei. Curioși cum facem lucrurile? Vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook sau să programați o vizită, completând formularul de înscriere. Primăvara aceasta este maaaare forfotă în grădina din Green School, mai precis în grădina senzorială și în grădina pedagogică. Regândim și redecorăm spațiul, dar cum munca în echipă este mult mai eficientă și mult mai frumoasă, am format un parteneriat cu Asociația Peisagiștilor din România (AsoP).
Împreună cu specialiștii de la AsoP și cu educatorii noștri, copiii vor pregăti terenul, vor curăța, vor săpa și vor planta flori, legume și plante aromatice. Vom învăța împreună despre semințe, despre vlăstari și despre tot ce ține de grădinărit pentru a ne putea bucura de o grădină și mai bogată și mai frumoasă. Timea și Sonia vor lucra la un proiect de cercetare prin care vom descoperi care plante îi ajută mai mult pe copii în dezvoltarea lor personală, socială și care-i ajută în dezvoltarea inteligențelor naturalistă și emoțională. Elaborarea proiectului se va baza pe principiile terapiei horticole, urmărind interacţiunea dintre copii şi natură (amenajarea peisajului terapeutic). Scopul amenajării peisagere bazat pe principiile terapiei horticole are ca scop efectuarea activităţilor practice de terapie horticolă, cercetarea, monitorizarea, realizarea unui studiu amănunţit şi a unei evaluări calitative a impactul spaţiului verde terapeutic asupra evoluţiei copiilor în timpul activității de la Green School, urmărind starea de bine, reducerea stresului, accesibilitatea şi îmbunătăţirea diferitelor astecte psihologice. Activitatea este menită să contribuie la dezvoltarea activităţii peisagere din România și a educației în natură prin promovarea excelenţei profesionale în sensul în care centrul de interes a fiecărei amenajări peisagere este omul, la fel ca și în procesele de învățare, iar peisajul este un rezultat al interacţiunii între om şi natură. Curioși cum se întâmplă aceste activități? Vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook sau să programați o vizită, începând cu a doua jumătate din aprilie 2018. Cu verde-n suflet, Echipa Green School În februarie am făcut înscrierile pentru programul de vacanță de vară 2018.Din iunie și până în august ne vom juca cu aproximativ 90 de familii, în cele 11 săptămâni tematice pe care le vom găzdui în Green School.
Foarte repede au fost rezervate toate săptămânile, însă vedetele lui 2018 sunt săptămânile: „Atelierul meșterilor” (prima care au fost rezervată complet), „Cercetătorii” (săptămâna cu cea mai lungă listă de așteptare) și „Masterchef” (a doua săptămână rezervată complet, și ea cu listă de așteptare). Celelalte săptămâni pe care le vom găzdui sunt: „Exploratorii naturii”, „Grădinarii”, „Teatru și povești”, „Retro”, „Agenți secreți”, „Creaturi fantastice”, „Războiul Stelelor” și „Mânuțe fermecate”. Deși listele de înscriere sunt complete (pot fi accesate AICI), familiile care doresc se pot înscrie pe listele de așteptare. Anul trecut am apelat la ele și credem că sunt șanse să se întâmple acest lucru și în 2018. Detaliile despre săptămânile tematice și formularul de înscriere (pe listele de așteptare) se află aici, pe site, pe pagina Vacanță - Vacanța de vară. Timpul trece foarte repede. Parcă săptămâna trecută era decembrie. Am clipit și am ajuns în martie. Mai clipim de câteva ori și ne vedem în vacanța de vară. Până atunci ținem legătura pe mail cu familiile care au făcut rezervări, pe evenimentul de pe facebook pentru oricare familie interesată de programul nostru de vacanță de vară, dar și aici, pe site-ul Green School. PrimăVARĂ minunată! |